Työtä välittävät uhkapelaajat

Työn rahasta välittäminen kiehtoo usein opportunistisia henkilöitä, koska siinä voi käyttää hyödykseen todellisuudesta ehkä hieman erillää vellovaa paperien, spekulaation ja ulkoistetun riskin piirteitä. Erilaiset työnvälityspalvelut ja siis diilerit, sutenöörit ja ihmiskauppiaat käyttävätkin häikäilemättä hyväkseen elinkeinon, siis leivän ja leivän menettämisen uhalla peloteltuja työläisiä, jotka suorastaan innoissaan ja velallisen rehellisyydestä kuluttavat tuntikausia diilerin työn tekemiseksi, täyttämällä ansioluetteloita, osaamisprofiileita ja erilaisia toiveita ja tarpeita. Näitä sitten rahananhen diileri käy myymään ja nostamaan niillä omaa markkina-arvoa. Riskitöntä rahaa, kun joku haluaa jonkun, siinä parituksen peruskaava.

Uhkapelaajat nauttivat todennäköisyyden kanssa flirttailemisella, ja onhan liiketoiminnan yksi tärkeä osa-alue siihen liittyvän riskin hallittu ottaminen. Joskus riskin realisoituminen on sattuman varassa, arpaonni ei käy myöden, joskus taas siihen johtaa luonnon mullistukset, maailmanpoliittiset tapahtumat tai vaikkapa pakolaiskriisit.

Ansioluetteloiden myymisen varaan rakennetun liiketoiminnan, jos sitä siksi voi kutsua, kiehtova piirre joka houkuttelee luokseen erilaista lipevää mielistelijää on paljolti perua siitä, että riskin mahdollisesti toteuduttua sen kärsii toinen osapuoli, koska vastuu on ulkoistettu ja prosenttiosuus, preemio, silti varmistettu. Osaaminen, aivo nauttii oivallettuaan miten rikastua toisten työllä.

Elinkeinomahdollisuuksia myyvä ja niiden omistamisella toisia kiristävä taho nauttii ulkoistetun vastuun tuomaa lähes vastikkeetonta hyötyä, joka usein jopa perustuu sattumaan. Saalistava työdiileri saadSalford_Business_School_studentsessaan ansioluettelon ilmaiseksi, voi siihen perehtymättä tai siitä mitään ymmärtämättä kaupata sen eteenpäin, ja kun kaksi kiimaista tahoa sattumalta löytyy, saattaa heidät yhteyteen ja nauttia tuloa yhteen tulemisen uusiutumisen ajalta. Jopa vuosien ajalta.

Uhkapelaaminen työmarkkinoilla on toki myös työntekijöiden ja yritystenkin harrastama huvi, moni ottaa ihmisen töihin koeajan varjolla, kokeillakseen mihin ja kuinka paljon henkilö taipuu. Toisaalta jotkin työntekijät nauttivat uhkapelaamisella oman palkkansa suhteen, minimoimalla tekemisen ja maksimoimalla ajan kulumisen, tai käyskentelemällä kilpailijoiden kanssa läheisessä kontaktissa.

Työhön, työsuhteisiin ja kokolailla liittyvän riskin hallitsemistarpeiden vuoksi erilaiset työnvälityspalvelut, prosenttiliikkeet, alihankkijaketjut ja sen sellaiset epäterveet rakennelmat nauttivat elintilasta ja olemisen jatkuvuudesta. Omistajan riskin olemattomuus ja hallituksen keskittyminen strategiaan, työntekijän irrottautuminen ajattelusta kaikki johtavat yhteiskunnan jähmettymiseen, kun kukaan ei uskalla tehdä mitään. Vallan kasvot saavat vastuuntunnon koreilevan nimen, jossa riski ketjuuntuu sille joka ei kykene sitä kantamaan, tai hiipuu loputtoman ketjun kuluessa.