Henkilöstökonsultteja globaalissa maailmassa

Maailmassa jossa diversiteetti korvaa vanhat kansalliset koheesion tavoittelun ihanteet, henkilöstökonsulttien rooli muodostuu yhä haastavammaksi. Moni vanha pieni rajatun alueen tai valtakunnan toimintaan nojaava konsultointiyhtiö vajoaa hankaluuksiin, kun globaali monimuotoisuus, kirjavat käytännöt, toiminnan eri muodot ja ajattelun tulkinnanvaraisuus tulee kylään.

Globaalit henkilöstöpalveluyhtiöt rynnivät Euroopan markkinoille, kun valtavat ihmismassat haastavat hyvinvointivaltion pikkusievät valtarakenteet. Vastauksia voi olla monenlaisia, mutta vanhaan jääräpäisesti tukeutuminen on niistä ehkä tuhoisin ja vaikein. Tärkeintä uuden kohtaamisessa on ennakkoluulottomuus ja kiinnostunut tutustuminen. Kuten elokuvassakin todettiin, kovuus ja jäykkyys edustaa kuolemaa, kun taas pehmeys, joustavuus, osaamattomuus ja epätäydellisyys symboloi ja edustaa elämää ja virkeyttä. Yhteiskunta, työkulttuuri ja ajattelutavat jotka ovat kovettuneet, jäykistyneet ja jotka eivät taivu rikkoontumatta ovat elinkaarensa loppuvaiheilla, koska jäykkä ja taipumaton välttämättä menee poikki ja tippuu alas maahan maatumaan, muodostaen siten kasvualustan uudelle, tuoreelle, pienelle, joustavalle ja pehmeälle.

Koko universumi, maapallo, kivet ja kannot, kaikki ovat jatkuvassa liikkeessä. Meteorit ja komeetat kiitäEarthvät ympäriinsä, törmäilevät toisiinsa siinä missä valtameret vellovat ympäriinsä. Henkilöstökonsultin vaikea tehtävä on tasapainoilla muutoksen, epävarmuuden ja kaoottisuuden ja toisaalta suvereenin vaatiman pysyvyyden, varmuuden ja systeemisen ennustettavuuden välillä. “Ei ole helppoa!”, voikin joku huudahtaa, kun on jo huudahtanut, korostaen epäonnistumisen todennäköisyyttä ja toisaalta sen katalyytistä voimaa uuden rakentumisessa. Lapsi ei pelkää epäonnistumista, koska lapsi tietää että epäonnistuminen on onnistumista, ja onnistuminen epäonnistumista. Lapselle ei ole oikein tekemistä, on vain sarja oivalluksia ja yksi toisensa jälkeen esiin kumpuavia ja rakentuvia hienoja oivalluksia, kokemuksia ja asioita.

Henkilöstökonsultti joka ei ymmärrä ihmistä, ei vuodata kyyneltäkään ihmisen puolesta on korkeintaan pyöveliin verrattava systeeminen toimija. Konsultin tehtäväksi kapenee systeemin palveleminen ja ihmisten vertaaminen ilmiöön, abstraktiin prosessiin ja kuviteltuun koherenssiin. Henkilöstökonsultti on siten kuin “Rauha” nimeä kantava ohjus.

Globaalin maailman henkilöstö liikkuu vauhdikkaasti, ja sen suurimpia haasteita onkin löytää itselleen oikeanlaista seuraa ja turvaa. Työvoima, labour, liikkuukin kovaa vauhtia pois terrorisoivan tyrannin alaisuudesta, ja rakentaa uutta valtakuntaa, immigraation ja emigraation hengessä kuin muinaiset laumat jotka savannilta lähtivät taapertamaan. Ehkä heiltäkin loppui leipä, yhteisön kunnioitus tai sitten vaan kiimaisena aivot säkenöiden heitä veti seikkailun ja uuden kokemisen mystinen halu.